Turun Nuori Teatteri

Teatteritila

Ursininkadun teatteritilaan mahtuu 172 katsojaa.

Teatteritilan lämpiössä on kahvio, josta voi tilata ryhmille väliaikatarjoilun etukäteen paikan päällä ennen esitystä tai soittamalla teatterin toimistoon (02) 2322 812 tai sähköpostitse toimisto(at)turunnuoriteatteri.fi.

HUOM! Myös esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien järjestäminen esityksen yhteydessä on mahdollista.

Turun Nuoresta Teatterista voit myös ostaa lahjakortteja.

Historia

Turun Nuori Teatteri – Åbo Unga Teater ry (Turun Lapsi- ja Nuorisoteatteri – Åbo Barn-och Ungdomsteater ry 1987-2000, Turun Lapsiteatteriyhdistys ry – Åbo Barnteaterförening rf 1972-1986) on perustettu vuonna 1972 edistämään lasten luovaa toimintaa Turun alueella. Sittemmin yhdistys on keskittynyt teatteriin ja taidekasvatukseen. Teatterin toiminnassa on vuositasolla mukana yli 300 lasta ja nuorta, ja toiminta on kaksikielistä.

Turun Nuoren Teatterin esitykset ovat saaneet useita kunniamainintoja alan katselmuksissa ja tapahtumissa. Se on myös saanut Turun kaupungin taidepalkinnon ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin ITU-palkinnon. Vuonna 2012 Turun Nuori Teatteri valittiin vuoden harrastajateatteriksi Suomessa. Teatterin produktiot ovat esiintyneet useilla kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla, ja sen jäsenet ovat osallistuneet alan koulutukseen ja leireihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Toimintansa aikana teatteri on tuottanut yli 200 näytelmää.

Yhteistyökumppaneita:

Turku 2011
Visit Turku

Linkit:

Åbo Svenska Teater
Turun Kaupunginteatteri
Turun ylioppilasteatteri
TEHDAS Teatteri
Hirvensalon nuorisoteatteri
Salon Teatteri
Linnateatteri
Kaarinan Nuorisoteatteri
Kaarina – Teatteri
Raision Teatteri
Jo-Jo Teatteri

Suomen Harrastajateatteriliitto
Työväen näyttämöiden liitto
Esittävien taiteiden oppilaitosten liitto