Koronatiedote 5.5.2020

Hallituksen linjauksen mukaan teatteritalomme pysyy suljettuna 31.5. saakka. Kesäkuun alusta produktioita voidaan taas treenata, jolloin pääsemme suunnittelemaan esityskautta täysin uusituin aikatauluin. Kesken jääneitä produktioita voidaan esittää loppukesällä/alkusyksyllä niiden ohjeiden ja poikkeustila-asetusten mukaan, jotka silloin ovat voimassa.

Kuvassa Supermarsu pelastaa Itämeren silakat -näytelmän esiintyjät, keskellä ohjaaja Sami Markus

Kesäteatteriesityksemme Turku-Tukholma on edelleen ohjelmistossa, mutta esityspäivät tulevat muuttumaan, todennäköinen esityskausi on heinä-elokuussa, rajoituksista riippuen. Esitystä on treenattu etänä koko kevään ajan, olemme siis hyvässä valmiudessa.

Pyrimme saamaan Supermarsu pelastaa Itämeren silakat -produktion keskeytyneen esityskauden hoidettua loppuun, esityksiä pidetään elo-syyskuussa ohjeistusten mukaan.

Prinsessa Pikkiriikki ja Suuri Avaruusseikkailu saavat vihdoin myös kesällä tai alkusyksystä ensi-iltansa.

Syksyn suurproduktio Vaahteramäen Eemeli siirtyy eteenpäin, ensi-illan ollessa todennäköisesti loka-marraskuussa rajoituksista riippuen. Esityskauden on mahdollista jatkua keväällä 2021.

Edellämainittujen produktioiden lisäksi listalla on odotettu yli 15-vuotiaden nuorten Prosessikeskeisen näyttelijäntyön teatterikurssi, joka järjestetään kesä-elokuussa sekä Nuori Näyttämö-produktion valmistus, jonka treenit on tarkoitus aloittaa syksyllä.

Yhteensä noin 350 lasta ja nuorta on ollut nyt maaliskuun puolesta välistä poissa rakkaasta teatteriharrastuksestaan, ja se on aiheuttanut luonnollisesti kovaa ikävää sekä rakasta teatteria että teatterikavereita kohtaan. Teatterin hallitus tekee kaikkensa valtiojohdon ohjeistuksen puitteissa, että kaikki kesken jääneet produktiot esitetään ja uusia näytelmiä päästään harjoittelemaan. Tämä vaatii valtavaa aikatauluttamista ja tarkkaa suunnittelua, mutta teemme sen mielellämme, että nuorilla olisi taas mahdollisuus tehdä sitä, mitä he eniten rakastavat.

Asiakkaita tiedotamme heti, kun aikataulut kunkin produktion kohdalla ovat valmiit, huolta ei siis ole käyttämättömien lahjakorttien tai lippujen kanssa, kaikki pääsevät kyllä teatterielämyksen pariin ennemmin tai myöhemmin.

Taiteen perusopetuksesta tiedotamme myöhemmin tällä tai ensi viikolla, tutkittuamme, onko meillä mahdollista jatkaa opetusta vielä keväällä pienryhmissä.

Recent Related Posts