Turun Nuorelle Teatterille myönnetty Lapsen päivä -palkinto 20.11.2023

Turun Nuorelle Teatterille myönnetty Lapsen päivä -palkinto 20.11.

Turku, 20. marraskuuta 2023

Tiede- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Turun Nuorelle Teatterille Lapsenpäivä-palkinnon merkittävästä työstä lasten taideharrastuksen edistämisessä. Palkinto jaettiin maanantaina 20.11. klo 11 Valtioneuvoston juhlahuoneistossa, Lasten oikeuksien päivänä.

Lapsenpäivä-palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai organisaatiolle, joka on tehnyt merkittävää työtä lasten taideharrastusten parissa. Toinen tämän vuoden palkinnoista myönnetään Turun Nuorelle Teatteri – Åbo Unga Teater ry:lle tunnustuksena panoksesta nuorten taiteen parissa.

Palkinnon ja kunniakirjan jakoi tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, ja kiitospuheen piti teatterin taiteellinen johtaja Mike Pohjola. Paikalla Turun Nuorta Teatteria edustamassa oli taiteellisen johtajan lisäksi hallituksen puheenjohtaja Aliisa Wahlsten sekä nuoret lahjakkuudet Elsa Varho ja Linda Antikainen.

Aliisa Wahlsten, Turun Nuoren Teatterin hallituksen puheenjohtaja, korostaa lasten ja nuorten teatteritoiminnan merkitystä nuorten hyvinvointiin ja terveyteen:

”On hienoa saada Lapsen päivä -palkinto tukemaan toimintaamme ja kannustukseksi tärkeästä työstä lasten ja nuorten taideharrastuksen parissa. Teatteri harrastuksena tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa itseään, kuulua yhteisöön sekä tuottaa iloa itselleen ja muille. Parasta Turun Nuoressa Teatterissa on se, että teatteritoiminta on nuortemme näköistä. Me aikuiset haluamme tukea nuorten osallisuutta tekemiseen ja kehittää sitä entisestään vastaamaan heidän upeita visioitaan.”

Teatterin taiteellinen johtaja Mike Pohjola korostaa toiminnan jatkuvuutta ja talouden merkitystä:

“Nyt koronasulkujen jälkeen ja hiipuvien kulttuuritukien aikana me, kuten koko Suomen esittävän taiteen kenttä, olemme pahassa pulassa. Samalla kun kiitämme palkinnosta, toivomme kiireellistä taloudellista pelastuspakettia lastenkulttuurille ja nuorisoteattereille kautta maan.”

Turun Nuori Teatteri on iloinen ja kiitollinen tunnustuksestaan. Palkinto kannustaa jatkamaan laadukasta työtä lasten ja nuorten taideharrastusten parissa.

Lisätietoja:  
Valtioneuvoston tiedote: https://okm.fi/-/lapsenpaiva-palkinnot-turun-nuorelle-teatterille-ja-race-horse-companylle

Palkinnon kävivät vastaanottamassa teatterimme hallituksen puheenjohtaja Aliisa Wahlsten, teatterimme upeat nuoret lahjakkuudet Elsa Varho ja Linda Antikainen sekä teatterimme taiteellinen johtaja Mike Pohjola

Recent Related Posts