Turun Nuoren Teatterin johtajaksi Suvi Kotilainen

Turun Nuori Teatteri – Åbo Unga Teater ry:n hallitus on valinnut Suvi Kotilaisen uudeksi teatterinjohtajaksi. Suvi Kotilainen aloitti työnsä 1.4.2024.

Teatterin pitkäaikainen johtaja Minna Kaislakari-Mattelmäki on innoissaan Suvin valinnasta. 

– ”Parempaa johtajaa Turun Nuori Teatteri ei olisi voinut saada. Hänen taustallaan ja ammattitaidollaan Nuori Teatteri kasvattaa jälleen menestyksekkäästi uusia teatterisukupolvia. Suvin jatkaessa tärkeää työtäni teatterin johdossa, jään itse taustalle, työni painottuessa aiempaa enemmän taloushallintoon. Annan täyden tukeni Suville hänen uudessa toimessaan”, iloitsee Kaislakari-Mattelmäki.

-”Olen valtavan iloinen, innostunut sekä otettu saamastani luottamuksesta ja Turun Nuoren Teatterin uuden johtajan toimesta. Paluu kasvattiseuraan tuntuu mahtavalta”, kertoo Kotilainen hymyillen. 

Turun Nuori Teatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri, jonka toimintaan osallistuu vuosittain noin 350 lasta ja nuorta. Teatteri valmistaa vuosittain useita produktioita erilaisille yleisöille päiväkoti-ikäisistä aikuisiin.

Kotilainen on itsekin Turun Nuoren Teatterin kasvatti. – ”Itselleni talo on tuttu jo vuosikymmenten takaa. Ensimmäinen kosketukseni silloiseen Turun lapsi- ja nuorisoteatteriin on vuodelta 1990, jolloin vilistin Brinkkalan sisäpihan kesäteatterilavalla Aarresaaren merirosvon tamineissa. Teatteriharrastus kantoi läpi koko nuoruuden mitä moninaisemmissa rooleissa. Myöhemmin juuri Nuoren Teatterin toiminnassa ymmärsin, että haluan tehdä työurani nimenomaan taiteen ja kulttuurin parissa. Lukioikäisenä nuorisoproduktioiden antaman vastuun kautta ymmärsin omimman paikkani olevan kulissien takana taiteellista työtä tukevissa tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä” kertoo Kotilainen. 

Suvi Kotilaisella on vankka ja laaja kokemus työskentelystä niin teatterin kuin muidenkin esittävien taiteiden parissa. Nuoreen Teatteriin hän siirtyy kulttuuriohjelmallisten suurtapahtumien tuotannosta. 

Turun Nuoren teatterin tavoitteissa korostuu jokaisen lapsen ja nuoren ainutlaatuisuus ja rajattomat mahdollisuudet taiteen tekemiseen hyvässä ilmapiirissä. 

– ”Taide on keskeinen minän rakentamisen väline ja teatteri tunnetaitojen opetteluun oiva paikka. Epävakaana aikana teatteriharrastuksella onkin suuri yhteiskunnallinen tilaus. Teatterin ydintehtävä on kuitenkin tuottaa myös taiteellisesti onnistuneita ja kunnianhimoisia esityksiä sekä luoda iloa, positiivisia kokemuksia ja antaa elämän eväitä. Tätä ydintehtävää me kaikki Turun Nuoren Teatterin aikuiset, alamme ammattilaiset olemme nuorten parissa takaamassa” summaa Kotilainen. 

Suvi Kotilainen, Teatterinjohtaja
Kuvaaja Jussi Kalliokorpi

Recent Related Posts