Turun nuoret teatterilupaukset, Turun Sanomien juttu 7.7.

Turun nuoret teatterilupaukset

Kulttuuri | Turun Sanomat | 7.7.2016 16:29
Turun nuori teatteri: Sokkona suhteeseen.

Käsikirjoitus ja ohjaus Peter Ahlqvist ja Mikko Joukamaa, äänet Iiro Laakso, lavastus Ahlqvist, puvustus Tytti Mulo, koreografia Sanni Sedrani. Ensi-ilta ravintola Samppalinnan terassilla 6.7.

Eija-Riitan ja Einon pitkä liitto on päässyt laimenemaan. Samaan aikaan heidän poikansa Antero yrittää sinetöidä aaltoilevaa suhdettaan Kataan. Lopulta tuttujen ja vieraiden jakamat parisuhdeneuvot ohjaavat koko porukan kirjaimellisille sokkotreffeille selvittelemään tunteitaan.

Perinteinen musiikkihupailu esittelee ravintola Samppalinnan terassilla jälleen uuden sukupolven Turun nuoren teatterin lahjakkuuksia. Peter Ahlqvistin ja Mikko Joukamaan käsikirjoittama ja ohjaama Sokkona suhteeseen luottaa tuttuun kaavaan, mutta onnistuu myös yllättämään positiivisesti.

Teksti ja hahmot on viety aikaisempia vuosia pidemmälle. Vitsejä, sanaleikkejä ja näppäriä käänteitä on paljon ja välillä joutuu pinnistelemään, ettei mikään livahda ohi. Kappalevalinnat ja laulujen uudet sanoitukset eivät kuitenkaan aivan yllä hersyvän tekstin tasolle.

Alati vaihtuvat roolit rakennetaan tarkkapiirteisesti ja taidolla, jolloin sekopäisimmätkin hahmot pysyvät hienosti kasassa ilman turhaa koheltamista. Esme Kaislakarin komiikantaju ei petä tälläkään kertaa. Inke Koskinen esiintyy luontevasti ja vakuuttaa laulutaidoillaan. Ronja Keiramosta ja Jussi Virtasesta löytyy uudenlaista muuntautumiskykyä, ja Niko Lepistö on lavalla hurmaavan rento.

Vaikka toteutus on napakkaa ja tiivistä tykitystä, ovat ohjaajat antaneet näyttelijöille tilaa kasvaa hahmojensa kanssa. Ja sehän Turun nuoren teatterin kesäisissä musiikkihupailuissa on parasta – ne ovat kuin katalogeja Turun uusiin teatterilupauksiin.

Frida Maria Pessi

Recent Related Posts