TURUNLAHDEN PERHEPÄIVÄHOITO 2017-9-20 Hurjan hurmaava rosvojoukko

Vas. Kalle (Pessi Kivilä), Hilda (Helmi Anttila), Hurja-Kaarlo (Ville Pakarinen), Vilja (Inka Virtanen), Hele (Noora Grundström) ja Kulta-Pete (Eemeli Väisänen)

Vas. Kalle (Pessi Kivilä), Hilda (Helmi Anttila), Hurja-Kaarlo (Ville Pakarinen), Vilja (Inka Virtanen), Hele (Noora Grundström) ja Kulta-Pete (Eemeli Väisänen)

Sunnuntaina Turun (yllättävän aurinkoisena) nimikkopäivänä Turun Nuoressa Teatterissa sai ensi-iltansa Siri Kolun palkittuihin lastenkirjoihin perustuva ja Selja Ahava-Fosterin dramatisoima näytelmä “Me Rosvolat” Jere Hultinin ohjaamana.

Uutiskynnyksen ylittää se, ettemme tavoistamme poiketen menneet tällä kertaa lasten teatteriesitykseen ilman lasta, vaan huolimme mukaan myös kohta 5-vuotiaan pikkukriitikon. Kyseinen lapsi ei teatteribloggariäidin kauhuksi ole montakaan esitystä vielä suostunut alusta loppuun katsomaan, joten todellakin riskillä taas mentiin, mutta tällä kertaa aika taisi olla kypsä tai näytelmä varsin mainio, sillä lapsi viihtyi oikein hyvin.

Vauhdikkaassa ja värikkäässä tarinassa maan pelätyimmän maantierosvon Hurja-Kaarlo Rosvolan (Ville Pakarinen) omasta mielestään hurjan rosvoperheen kesä saa yllättävän käänteen, kun ryöstöretken saaliiksi jääkin keskivertoisen ja keskiluokkaisen Vainiston perheen tytär Vilja (Inka Virtanen). Kahden hyvin erilaisen perheen maailmat kohtaavat ja erilaisten ihmisten tavat ja tottumukset joutuvat tömäyskurssille, kun Vilja yrittää oppia rosvojen tavoille. Lopulta kuitenkin kaikki oppivat jotain toisiltaan.

Henrik Ruudun lavastus kaikkine yksityiskohtineen herättää lapsessa ihailun huokauksia. Maantierosvojen tärkein työkalu, rosvoauto on hauskasti toteutettu, ja Hilda Rosvola (Helmi Anttila) ratissa varsin vakuuttava.

Huumoria viljellään esityksessä kosolti, ja nuoret näyttelijät taipuvat erinomaisesti haastaviin koomisiin rooleihin. Meidän perheen suosikki oli ehdottomasti Kioski-Raisa (Heta Karhu), jonka kioskille voisi toistekin poiketa kahville.

Vas. Kulta-Pete (Eemeli Väisänen), Hurja-Kaarlo Rosvola (Ville Pakarinen), Vilja (Inka Virtanen), Hilda Rosvola (Helmi Anttila) ja Kalle Rosvola (Pessi Kivilä) Kuva Mikko Vihervaara

Vas. Kulta-Pete (Eemeli Väisänen), Hurja-Kaarlo Rosvola (Ville Pakarinen), Vilja (Inka Virtanen), Hilda Rosvola (Helmi Anttila) ja Kalle Rosvola (Pessi Kivilä)
Kuva Mikko Vihervaara

Lavalla nähdään huikea parikymmenpäinen näyttelijäjoukko. Innostus, ilo ja tekemisen meininki ovat salissa läsnä, kun työryhmä panee parastaan. Turun Nuoren Teatterin produktioita on aina ilo tulla katsomaan.

Koska mennään taas?

-Jenni

https://turunlahti.com/2017/09/20/hurjan-hurmaava-rosvojoukko/

Recent Related Posts